Suluboya resimlerimi ve deneyimlerimi sizlerle paylaşıyorum.

14 Eylül 2016 Çarşamba

Farklı özelliklerdeki suluboya fırçalarını tanıtıyorum.


Faber Castel Multimark 1525 permanent (M) kalem

Südor Art1071  Düz fırça

Pro arte Terry Herrison Özel efekt fırçası (Meidum) Seires 65A

Fanart 268 Bristle Fan yelpaze fırça

Südor Art1123 ince uzun fırça


Ken Bromley Top Quality Kolinsky Samur Yuvarlak Uçlu Fırça (10)


Winsor & Newton Cotman 111 (4) kısa sentetik yuvarlak uçlu fırça

Escoda Prado serisi sentetik sivri uçlu fırça (8)
7

7 yorum:

  1. en çok hangi marka fırçayı önerirsiniz? benim aldığım bir sulu boya fırçası, 2 kullanmadan sonra sivri yapısı bozuldu (belli bir marka değil.) sivri yapısı bozulmayacak ve mümkünse hayvanlara zarar verilerek üretilmiş olmayan bir ürün, marka önerirseniz sevinirim.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marka olarak Da vinci ve Winsor&Newton sanırım ülkemizdeki satılan en kaliteli fırça markaları. Yaygın olarak satışları var. Aynı kalitede yada daha kaliteli markalar da var fakat temin etmek güç.

      Sil
    2. Hayvanlara zarar gelmemesini istiyorsanız "sentetik" fırçaları tercih etmelisiniz. Kılları turuncu renkte olur bu tarz fırçaların. Sentetikle başlarsanız boyamaya samurun eksikliğini hissetmeyebilirsiniz. Alışkanlıkla alakalı kısmından kurtulmuş olursunuz.

      Sil
  2. Teşekkür ederim :))))))))

    YanıtlaSil
  3. Merhaba. Öncelikle çok güzel bir blok olmuş, ellerinize sağlık. Bir sorum olacak. Yeni bir fırça aldım ve kullanmaya başlamadan önce suyun altında yıkarken çok az da olsa kıl döktü. Bir müddet suyun içinde bekletsem dökeceği kılların hepsini bırakır mı? Ya da ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Levent bey. Teşekkür ederim. Fırça yapılırken kıllar sıkıştırılarak sapa tutturulduğundan kıl sayısı azaldıkça basınç düşeceğinden kıllar daha serbest kalacak ve daha çok dökülecektir. Eğer aşırı derecede dökülüyorsa iade edin. Çok kaliteli fırçalar dışında hemen hemen her fırça kıl dökebilir. üretim aşamasında da fırçadan fırçaya değişiklik gösterebilir. Pahalı bir ürün aldıysanız aldığınız satıcı ile görüşmenizi tavsiye ederim. Uygun fiyatlı bir ürün ise bir miktar kıl bırakması normal karşılanabilir. Başka bir ihtimal de; eğer kıllar sapa yapıştırıcı ile de ekstra olarak tutturulmuş ise belki yapıştırıcının temas etmediği bir kısmı elenmiş olabilir. Bu da daha sonra tekrarlanmayacağı anlamına gelir.

      Sil
  4. Merhaba,Da vinci marka fırçalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Caseneo serisi

    YanıtlaSil