Suluboya resimlerimi ve deneyimlerimi sizlerle paylaşıyorum.

Çalışmalarım

Eskişehir Han, 48X33cm Avant Garde %100 pamuk 350gr.
45X32cm Arches

30X23cm

50X32cm

45X33cm

51X40cm

43X43cm
50x19cm Canson 300gr

 Kapadokya
56x38cm Canson Vidalon 300gr

Çaygören Köyü / SİVAS
Canson Vidalon 300gr


Şahruh Köprüsü
 Karaözü Köyü’nde bulunan bu köprü Sivas-Kayseri yolunda ve Kızılırmak’ın üzerinde. 
50X32,5cm Canson Motval

Çaygören Köyü / SİVAS
Canson Vidalon 300gr








Kandinsky Reprodüksiyonu









Yazılıkaya / ESKİŞEHİR



16 yorum:

  1. Hepsi de birbirinden güzel,keşke kameralı anlatımlarınız olsa çok sevinirim. İyi çalışmalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli beğenileriniz için çok teşekkür ederim. Video anlatım düşünüyorum fakat vakit ayıramıyorum bir türlü.

      Sil
  2. Harika çalışmalar..

    YanıtlaSil
  3. çok beğendim....acaba kullandığınız ürünlerin markasını ve nerelerden bulabileceğimizi (özellikle internetten alabileceğimiz yerler varsa internet adresleri ile birlikte) söylemeniz mümkün müdür? youtube kanalınız var mı? ellerinize sağlık:)))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bloğumdaki yazılarımı ve youtube daki videolarımı izleyerek kullandığım ürünler hakkında bilgiler edinebilirsiniz.

      Sil
  4. Teşekkür ederim....Bu blogu yeni keşfettim ve hepsini inceleme fırsatım olmadı. Fakat bugün blogunuzu inceledim ve sorduğum soruların cevaplarının zaten var olduğunu gördüm :)))))) Ben sulu boya ile resim yapmaya yeni başladım. Uzun zamandır ara verdiğim bir hobi benim için.....işler güçler derken hayat akıyor ve stresimi atmak için bu çok sevdiğim hobiye, resim yapmaya geri döndüm. Buna katkıda bulunduğunuz için ayrıca teşekkür ederim...Sizi yakından takip edeceğim....İyi akşamlar :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsterseniz bloğumda kendi tecrübelerinizi de paylaşabilirsiniz. Ben de zaman boşlukları bırakarak ilgilenebiliyorum suluboya ile. Beğendiğiniz için ben teşekkür ederim iyi akşamlar. Mutlu boyamalar. :))

      Sil
  5. Teşekkür ederim....:)))))))

    YanıtlaSil
  6. adım ömer ismail kütükcü
    resim merakım hobi olarak lise yıllarında başladı. cumhuriyetin 50. yıldönümüne ait bir kompozisyon yarışmasında istanbul ikinciliğini kazanmıştım. o zaman bana okul damdaki kemancıdan hikayeler adlı kitabı hediye olarak vermişti. çini mürekkebi ile başlamıştım. sonra yağlı boya ya döndüm. etrafı çok kirlettiğinden ondan vazgeçtim. şimdi ise suluboya merakım başladı. hemen hemen çok şey aldım. internetten onlarca video seyrettim. suluboya çok deşik bir dünya. fırçalardan ressam burhan özerin iki adet fırçası, değişik diğer fırçalar. canson 300 kağıt, gibi katlanabilir su kapları bez katkı maddeleri watercolor klemler vs....senneiller tüp sulu boya ve diğer tab boya hepsini satın aldım. ama eksiklerim var. suluboya fırçalarını iyisi olsun diye uğraştım. ama hala kıl döküyorlar. iyi bir fırça yani gönül rahatlığı ile kullanabileceğim bir fırça markası hangisidir. bir de boya markası...mesela escoda kolinsky gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer Bey suluboyaya dönmenize sevindim. Zira bu tadı yağlıboyada bulabileceğinizi sanmıyorum. Suluboya bence boyamaktan fazlasıdır. Etrafı kirlettiği için vazgeçmişsiniz çünkü gerçekten de yağlıboya bir atölye uğraşıdır. Kokusu ve malzemeleriyle kendinizi sanayide çalışıyormuş gibi hissetmenize neden olur. :)

      Fırça konusunda kaliteyi malesef yerli ve Çin malı ürünlerde bulmanız biraz zor. Tavsiye edebileceğim en kaliteli marka sanırım Escoda. Fakat bu fırçanın suluboya fırçaları Türkiye de satılıyor mu bilmiyorum. Ben İngiltereden almıştım ve gayet memnunum. Südorun sentetik fırçalarını kullanıyorum sorun yaşamadım. Sentetiklerde genellikle kıl dökme olmuyor fakat Çinden aldığım hayvan kılı fırçalar inanılmaz dökülüyorlar. Yine ingilteden aldığım Ken Bromley marka samur fırçamında kıl döktüğünü hiç görmedim ama benim çok fırçam olduğundan aynı fırçayı uzun süre kullanmıyorum. Belki aşırı kullanımlarda bu sorun ortaya çıkabilir.
      Yine kaliteli marka olarak Winsor Newton ve Davinci olabilir. Ayrıca markalı ürünlerde sorun yaşadığınızda aldığınız mağazayla görüşebilirsiniz. Yardımcı olacaklarını düşünüyorum.

      Boya olarak Daler Rowney iyidir. Fakat iyi bir çok marka var. Boya kalitesini anlamak fırça kadar kolay olmuyor. Çok ciddi tecrübeler sonucunda bir marka diğerinden iyidir diyebiliyorsunuz sanırım. Ben şimdilik her markanın artist serilerini yani en üst seviyedeki boyalarını tavsiye ediyorum. Bunları kullandığınızda boyayla ilgili kalite sorunu yaşayacağınızı sanmıyorum. Boyalar çok teferruatlılar transparanlık gibi değişik bir kaç özellikleri var. Birbirine çok yakın renklerin çok farklı etkide olanları oluyor. Markaların kataloglarından bakmak ve daha önemlisi deneyimlemek gerekiyor. Tecrübelerinizi burada paylaşırsanız ayrıca memnun olurum. İyi boyamalar.

      Sil
    2. DÜZELTME: Daniel Smith yazacağıma Daler Rowney yazmışım. Daler Rowney'in kağıdından başka bir şeyini kullanmadım. O da çok kötüydü. Daniel Smith suluboya da en iyisidir denebilir.

      Sil
  7. Merhaba youtube kanalınızı hangi isimle bulabilirim

    YanıtlaSil
  8. Çalışmalarınız cok güzel,ellerinize sağlık. Ben de uzun yıllar yağlı boya yaptıktan sonra sulu boyaya geçiş yaptim. Ama çizim konusunda hiç yeteneğim olmadığı için sulu boya da zorlanıyorum. Çünkü yağlı boya için kaba bir taslak çizmem yetiyordu. Boyayı karıştırmak form vermek daha kolaydı. Fakat sulu boya çok cabuk kuruduğu icin sürdüğüm boya genelde tabaka halinde kalıyor. Elbet biraz karışıyor ama ben sert geçişlerden hoşlanmadığım için gözüme batıyor. Yumusak geçiş için var mıdır bir yöntem. Mesela sizin beyaz buluttan maviye geçiş kusursuz.. Belki fırçası farklıdır bilemiyorum.iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Mesajını çok geç gördüğüm için özür dilerim. Suluboyada yumuşak geçiş için boyanacak yüzey ıslatılıp bir süre beklenir. Islaklık seviyesine göre renkler az yada çok karışırlar. Keskin olsun ama az derseniz ıslanan ve kurumasına çok az kalmış bir yüzeye boyayabilirsiniz. Suluboyanın temelinde ıslaklığı ayarlamak vardır. Zamanla bunu tecrübe ederek ne zaman ne kadar ıslak çalışacağınızı anlayabilirsiniz.

      Sil
  9. Merhabalar suluboyaya yeni başladım sayılır, blogunuzu yeni keşfettim ve oldukça yararlanacağım. Resimlerinize bayıldım. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil